כששואלים אותי בוגרים שמתמודדים עם אפילפסיה מאוזנת האם לשתף במקום העבודה שהם מתמודדים עם אפילפסיה במהלך הריאיון העבודה, אני מחזירה לכם את התשובה בשתי שאלות :
1. במידה והיית חולה בסוכרת או במחלת לב והיית בראיון עבודה, האם היית מספר למעסיק על היותך סכרתי או חולה לב ?
2. האם אתה מכיר את חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות שאומר שאין להפלות אותך בשל מוגבלותך ?
לאחר מכן אני מסבירה את לשון החוק, כאשר אתה הולך לראיון עבודה אינך חייב לשתף במצבך הרפואי ובהיותך אדם עם מוגבלות רפואית, אך המעסיק רשאי לשאול אותך שאלות בנושא,
במידה והמעסיק חושב שהידע, ההכשרה והכישורים שלך מתאימים לתפקיד, על המעסיק לעשות מאמץ ליצור את התאמות המתאימות שיאפשרו לך להתקבל לעבודה ולבצע אותה.
כאשר אתה לא מתקבל לעבודה בשל המוגבלות הרפואית החוק רואה זאת כהפליה.
אתה לא חייב לשתף במצבך הבריאותי אלא אם הגדרת התפקיד מחייבת את הדיווח.
עד כאן החוק, אך יש את הגדרת החוק ויש את המציאות ומטרת הפוסט היא לסייע לך להשיג את המטרה שהיא להתקבל למקום עבודה כי יש לך את הכישורים, הידע, הניסיון לעשות את התפקיד בצורה המטיבה.
המשקפיים דרכם אתה מסתכל על עצמך מאפשרות לך להגדיל את הסיכוי להתקבל למשרת חלומותייך.
בואו נדבר על נקודת מבט :
אפילפסיה היא התמודדות רפואית כמו כל התמודדות רפואית אחרת, סכרת, מחלבת לב, סרטן לא עלינו ועוד.... אין מה להתבייש או להסתתר אלא להיפך תהיה גאה בעצמך ובהתמודדות שלך,
ככל שתעביר מסר שהתמודדות היא חלק מהחיים, שאין פה עניין מיוחד, הסביבה שכוללת גם מעסיקים פוטנציאלים יושפעו מהביטחון שלך ויסתכלו עליך מנקודת מבט שאתה מודל השראה ואומץ.
המשקפיים דרכם אתה מסתכל על עצמך משתקפות דרך שפת הגוף, התבטאות בעל פה ובכתב, ובדרך התנהגות שלך, תשנה את המשקפיים שדרכם אתה מסתכל על עצמך וכך תשדר כלפי חוץ דמות שמעוררת השראה וביטחון.
אז איך אתה יכול לשנות את המשקפים דרכם אתה מסתכל על עצמך ?
1. תכין רשימה של חמישה משפטים שאתה אומר לעצמך על עצמך כאשר אתה הולך מחפש עבודה, כמו: "בחיים לא אמצא עבודה עם האפילפסיה", "אני עצלן", "אני לא מספיק טוב"......
2. קח כל משפט ותהפוך אותו לחיובי, כמו: "אני עצלן" = אני סופר חרוץ" , "אני לא מספיק טוב = אני מוכשר ב....".
3. קח את המשפטים החיובים שכתבת, הדבק אותם על המראה באמבטיה/ על הארון בגדים או בכל מקום שדרכו אתה עובר כל יום ואפילו כמה פעמים ביום, ותקרא את המשפטים בקול , לפחות פעם אחת ביום במשך 21 יום.
החזרתיות על המשפטים משפיעים על התודעה הפנימית, על הדימוי העצמי, על המשקפיים דרכם אתה מסתכל על עצמך ומשם על שפת הגוף, המילים, התנהגות והתוצאות שאתה מקבל בשטח.
והכי חשוב אפילפסיה היא התמודדות רפואית, אלפי אנשים חיים איתה, אפילפסיה היא לא סוף העולם, זו רק התמודדות שצריך ללמוד לחיות איתה ולצידה. ולהשיג כל מטרה.
מי מסכים איתי ?
ליאורה פלד,
מלווה הורים וילדים המתמודדים
עם אתגרים רפואיים ורגשיים.
מובילה תהליכי מודעות עצמית
אמא של יובלי המתמודדת עם אפילפסיה
רוצים לקבל עדכון על המאמר הבא ? ליחצו כאן
Comments